Friday, April 13, 2012

Algus

Reisivad: Rasmus Laansalu, Mihkel Viira ja Kristella Kukk
Kuhu reisivad? - Austria, Salzburgi lähistele.
Miks? - Eesmärk on toimetada kohale kiik, panna see püsti ja koolitada välja uus omanik.



13. reede. Start oli meil siis Viljandimaalt, Kõpust. Paar tundi asjade sättimist ja lõpuks oli ka kiik ilusti käru peal ja kõik oli valmis. Seega otsustasime juba liikuma hakata õhtul, erinevalt algsest plaanist, mis nägi ette, et start on laupäeva varahommikul. Arvasime, et nii on mõistlikum, kuna und meil ei olnud ja ajavõit on päris suur. Liikuma hakkasime kell 21.30. Teekond on siiani kulgenud kenasti - Läti ühest otsast teise oli nagu kaks korda kiviga visata.

Kell 2.30 ületasime Läti-Leedu piiripunkti. Leetu jõudes oli meie esimene vajalik protseduur hankida autole teemaksu kleeps. Jube hea küll, kui kolmest inimesest üks räägib mingil määral vene keelt ja seda ka vaid lihtlausetes. No käte-jalgadega seletades saime kuidagi hakkama. Kell 3.40 umbes jõudsime Panevežise lähedale Statoili - kohv ja kerge eine.
Autost väljudes oli esimene lause: "mingi kana kaagutab kuskil". Pidasin seda küll ebareaalseks ja pigem kõrvapetteks aga ennäe imet - oligi rekkatäis kanu. Otsast ääreni täis topitud neid kaagutavaid isendeid. tegelikult hakkas päris kahju. Aga mis seal ikka, kihutame edasi Kaunase poole ja seejärel võtame suuna Varssavi peale. Kusjuures kuni praeguseni ei ole veel teada millist trajektoori pidi me Austriasse kavatsema jõuda. Kas siis läbi Tšehhi või läbi Saksamaa. Pisut on veel aega mõelda. Seniks head teed!

No comments:

Post a Comment